12 сеп, 2008
Вълна от спам съобщения със стряскащо анти-пиратско съдържание заля потребителите на някои от най-големите торент сайтове в света. Писмата са изпратени от името на организацията "MediaDefender" (ползвайки нейното лого) и предупреждават получателите си, че са засечени да ползват битторент сайт, от който са свалили или търсели нелегална информация, като доказателствата за това и допълнителна информация може да се прочете в прикаченият файл, който обаче е вирус (червей, който инсталира троянец). Писмата са измамни (scam) и целта
11 авг, 2008
Задава се нова вълна от познатият ни спам подхранван от обещания за "печелене на награди". Този път сайта, който ми направи първи впечетление се нарича emowar.com, в последсвие открих още един driv3r.info, като зад двата сайта стоят едни и същи хора. Правилата на играта са познати, регистрираш се, спамиш сериозно и се надяваш, че ще спечелиш нещо. За да изглеждат нещата още по надежни се споменава името на фирма ET Зорка Иванова "Дани", която вероятно изобщо
28 апр, 2008
(за пълен размер кликнете върху снимката)
Тази снимка я бях направил преди няколко седмици, просто неможех да повярвам на очите си.. да това е спамерски офлайн банер, залапен на една разкъртена пейка пред задният вход на един блок. Незнам кой си е направил този майтап, но определено аз се задавих от смях като го видях това. :) Добре, че имах под ръка телефон та да го щракна преди някоя администраторка (от бабичките дето чистят входовете) да го
27 апр, 2008
Това вече е стряскащо, залят съм със спам, при това не обикновен, ами дяволски.. цели 666 спамерски писма (кликни върху снимката за по-добър изглед) за нула време. Лошо, много лошо, трябва да мисля не само за антивирусна, антишпионска, антихакерска, ами и за антисатанинска защита.. ще трябва да ръся РС-то със светена вода и да прилагам екзорсизъм гонейки злите демони със заклинания на латински.. е това в краен случай, засега инструментите на ggbit.info/gmail