Начало > Постове > Пак спам

Пак спам

Задава се нова вълна от познатият ни спам подхранван от обещания за „печелене на награди“. Този път сайта, който ми направи първи впечетление се нарича emowar.com, в последсвие открих още един driv3r.info, като зад двата сайта стоят едни и същи хора. Правилата на играта са познати, регистрираш се, спамиш сериозно и се надяваш, че ще спечелиш нещо. За да изглеждат нещата още по надежни се споменава името на фирма ET Зорка Иванова „Дани“, която вероятно изобщо не съществува, освен това има и снимки на наградите, чрез които допълнително се съблазняват наивниците. Да ама не, това си е същото нещо, за което писах преди време в тази тема, вероятно хората, които стоят зад този сайт са същите, които стояха за svali.org, prize.zzl.org и другите подобни. След кратно затишие, нещата се повтарят, да му мислим администраторите на форуми, след като в правилата на тези игри изрично е написано и по-този начин напрактика се подстрекава към спамене на форумите и чатовете. Цитирам:

5-то: Можете да пускате съобщения по скайп чрез vbs файлове.
6-то: Можете да пускате съобщения в IRC и да слагате линка в подписи във форуми.

Но това не е всичко, за да получите повече точки, можете да пращате sms съобщения, като това което ще получите в замяна са допълнитени точки. Всъщност точно тук се крие идеята за печалба на организаторите. Супер нагло, направо нямам думи, идва ми да драсна няколко скрипта и да организирам една яка flood атака към хостовете на тези сайтове или още по-злобно да организирам масова атака срещу тях и вероятно ще го направя при следващият ми сблъсък с подобни рекламни съобщения водещи към тях или други подобни. Тези хора нямат срам, тези хора нямат морал, незнам какво печелят от тези глупости, но едва ли е много, вероятно всичко това е просто базик, но тази гавра с хората и администраторите на сайтове няма да им бъде простена. Заемам се със задачата да ги издиря и да разпространя публично информацията за тях, както и да се боря активно с подобни спам практики.

Ето и обещаната информация за хората, които стоят зад тези сайтове. Ако ви спамят с ареси към driv3r.info и emowar.com, този човек е виновника:

Росен Валентинов Карадаков от град Симитли, ул. „Сердика“ 19, Телефон: 0889 766-611, E-mail: mazzohucta@abv.bg, Skype: cmpax.

Чувствайте се свободни да се разправяте с него както намерите за добре. :)

Tags:
  1. 11 август, 2008 в 21:20 | #1

    Дам, такива сайтове ще продължават да съществуват, докато хората, които спамят не осъзнават какво точно правят.

    Предният път, когато писахме за prize.zzl.org на мен ми стана ясно едно нещо. Че човека, който е написал скрипта и хората, които го ползват са различни. Разликата е, че човека, който е написал скрипта го е пуснал в сайт за уроци и въобще не е предполагал какво ще се случи, а от сайта за уроци много „уебмастъри“ си направиха такива сайтове.

    А между другото дори и да изкараме наяве всички, които са замесени в подобни сайтове, няма да можем да направим нищо, докато не се промени мисленето на потребителите, които инсталират тези vbs скриптове и потребителите, които спамят из форумите. А виновните за подобни сайтове ще се крият, защото действията им не са с добра умисъл. Всеки иска да печели, но това ли е начина?

  2. 11 август, 2008 в 22:15 | #2

    Новото тук са sms съобщенията, от реклама не вярвам такива сайтове да спечелят нещо, но от това със сигурност. Конкретно това не е направено за базик, смсите струват пари, тези пари отиват в джобовете на тези тарикати съвсем безнаказано, а наивниците ще се надяват за награди. :(

    Ами най-малкото се надявам да се постреснат, въпреки явните ни противоречия за и против анонимноста в интернет, признавам, че в такива случаи виновниците не трябва да останат анонимни, наемам се да издиря всички „уебмастъри“ които правят такива сайтове и да разпространя публично информацията за тях. Прихванах и друга лична информация, като ip адреси, хостове, акаунти за разплащания, акаунти за adsense и други интересни неща, няма да ги разпространя всичките, а конкретно за адсенса съм докладвал на гугъл, вероятно ще го баннат. :)

    В интерес на истината има още доста такива сайта, но само от тези двата съм имал административни проблеми. Въпроса не е за и против тях, ако се докаже че наградите са истински и че класирането се наблюдава от нотариус или там вещо лице за да няма злоупотреби и разбира се ако се премахнат тези разрешения да се изпозлват vbs скриптове плюс изрично да се спомене, че при злоупотреба (разпращане на спам) акаунта се банва, тогава вече нямам нищо против подобни игри. Но тази наглост с правилата и незаконноста им като цяло наистина ме дразнят много.

  3. 12 август, 2008 в 20:46 | #3

    Суперрр! С теб съм! Докато не се заемат някои знаещи хора да им бутнат сайтовете просто няма да има мира. Някои, ако има и излишен бензин и книжка, може да се разходим тук-там :D Обаче, вече наистина прекалиха и е време да се сложи край на това безумие. Трябва да ги ограничим до максимум, идеята ти за adsense e добра! Ако мога да помагам с нещо, пишете ми.

  4. linuxbg
    14 август, 2008 в 19:34 | #4

    Истината, е че това е една голяма измама, а „уебмастърите“ трябва да се третират като престъпници, НО КЪДЕ Е НСБОП СЕГА?! Явно за тях е по-важна медиината изява отколкото опазването на потребителите и най-вече децата, защото те най-често участват в такива игри…

  5. MuTaKa
    20 август, 2008 в 09:45 | #5

    Е какво толкова пък ви дразнят тия сайтове.. само пълен идиот би им се вързал да праща есемеси.. ви мислите ли си, че игрите по телевизиите и вестниците в които обещават награди ако им пратите есемес реално нещо се печели.. дори и да се организират от фирми, които плащат данъци и да има назначен нотариоус, който да „следи“ нещата при тегленето на наградитете..

    Само да ви сметна, че имам наблюдения и вътрешна информация от такава игра, която се организираше преди няколко години.. ама похубаво да не говоря много :)

    Играйте тото, там имате по-големи шансове да спечелите нещо.. или ако разбирате от футбол или други спортове, залагайте на букмейкърите.. или още по-добре ако сте математици и можете да смятате играйте блек джек в някое казино.. дори на ротативките имате по-добри шансове.. :D :)

  6. 20 август, 2008 в 10:15 | #6

    От тотото съм хващал петица, като ако бях играл по хубава система щеше да е супер джакпот (така ме е яд) така че определено вярвам, че там може да се спечели. Букмейкърите също им вярвам с изключение на един много некоректен, който яко ме измами, но и аз им правя мръсно при всяка удобна ситуация, така че съм им нанесал поне десет пъти повече загуби от колкото те ме таковаха. Но се иска там да разбираш и много да следиш мачовете.

    Отностно игрите с „ес ем ес и те“ (брутален начин на изписване) знам, че са пълна порнография и от тях печелят само организаторите и операторите. :) Но познавам много хора, които като научат за такава игра и почват да пращат по няколко sms-а на ден всеки по 1.20 или 2.40 с надежда че ще спечелят голямата награда и това не са малко хора и това общо не са никак малко пари.

    Отностно тези игри, тук порнографията е още по-голяма. :(

  1. 0 trackbacks